Populaire Loctite Producten

Loctite

Loctite is de beste oplossing op het gebied van lijmen, afdichtingsmiddelen en oppervlaktebehandeling (coating). Het wordt bovendien veel gebruikt in de professionele industrie voor onderhoud en reparatie.

Het merk Loctite staat bekend om de metaallijmen. Dit type lijm wordt gebruikt bij schroefdraadborging, vlakkenafdichting en cilindrische bevestigingen. De afgelopen jaren heeft Loctite andere topproducten ontwikkeld als snellijm, metaalgevulde pasta’s, vloeibare pakkingen en acrylaten & polyurethanen verlijmingen. Ook ontvetters, smeermiddelen, producten voor noodreparaties en bijbehorend apparatuur zijn onderdeel van het assortiment van Loctite.

Nummer op de Loctite verpakking

Loctite vermeldt op de verpakking niet om welk type lijm het gaat. Op de verpakking staat wel een 3- of 4-cijferig nummer. Dit nummer verwijst naar het type met de bijbehorende eigenschappen. Bekijk het toepassingsoverzicht van de Loctite-nummers.

Kleuren Loctite schroefdraadborging

De lijmen in de categorie schroefdraadborging zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen kenmerken.

Hoge sterkte

Rode kleur. Voor permanente montage. Verwijderbaar met verhitting en handgereedschap. Geschikt voor zware onderdelen, spanbouten en motor- & pompbouten.

Gemiddelde sterkte

Blauwe kleur. Verwijderbaar met handgereedschap. Geschikt voor machines, persen, pompen, compressoren, montagebouten en versnellingsbakken.

Lage sterkte

Paarse kleur. Verwijderbaar met handgereedschap. Geschikt voor stelschroeven en manometers.

Borgen

Groene kleur. Verwijderbaar met hitte en handgereedschap. Hoge sterkte. Geschikt voor voorgemonteerde bouten, elektrische aansluitingen en carburateurs. Het dringt door in bevestigde schroefdraden en zal vervolgens uitharden.